Korrigering av faktauppgifter i Aftonbladets artikel 2003.11.29

om Alf Enerström.

 

Polisen trängde in på läkarmottagningen och det politiska högkvarteret på 4:e våningen på Norr Mälarstrand 24.

Intrånget är olagligt.

Det vore mer på sin plats att låta Rysskovskij bryta sig in hos den kriminelle partiledaren för det Socialdemokratiska högkvarteret på Sveavägen.

När det händer ondskefulla och oförklarliga saker så finns det ett arabiskt ordspråk som säger :

”Man måste tänka efter vem som kan ha nytta av det”.  Det har nyligen accentuerats med anledning av övergreppet mot Margaret Hassan som oförklarligen mördades i Irak nyligen.

De sk. terroristerna svär sig fria.

Hon var en uppskattad kämpe och organisatör för de fattiga medborgarna i Irak.

Frågan ställdes : ”Vem kan ha haft intresse av detta”?

*  Aftonbladet skriver i en artikel som sedan länge ligger inne på deras hemsida med ett antal felaktiga påståenden, som t.ex att Alf Enerström skulle vara ansvarig för inbrottet på Norr Mälarstrand 24 den 28 november 2003.

I själva verket är det fråga om ett våldsamt övergrepp mot en i decennier politiskt verksam person. Känd över hela landet för sina framgångsrika och informativa åsiktsannonser.

*  Det står i Aftonbladets artikel att polisen skulle vräka honom från ”hans bostad”.

Om detta hade dr Enerström inte en aning.

Man får inte gå in i ett politiskt högkvarter över huvudtaget. FNs generalsekreterare Kofi Annan har sagt: ”Det värsta brott man kan begå i en demokrati är att bryta sig in i ett politiskt högkvarter”. Alla känner till Watergate som tvingade president Nixon att avgå.

*  I Aftonbladets artikel står  det : ” Alf Enerström ledde en hårdför kampanj mot Olof Palme”.

Visst, fick han inte det ? Men tillåta att staten gör inbrott i hans politiska högkvarter är det värsta brott en statlig svensk myndighet kan begå.

Det är alltså polisen och naturligtvis kronofogdemyndigheten som begick ett brott, en regelvidrig handling.

Vem hade gett order om detta sanslösa brott mot den ”internationellt berömda” demokratin.

Det som händer i Zimbabwe kan tydligen också hända här. Vad är det för skillnad på Morgan Tsvangirai och Alf Enerström?

 

*  I Aftonbladet står det ”Alf visste att kronofogden skulle komma”.

Det visste han inte!

Kronofogden kan inte visa något dokument där man kan utläsa att man följt regelverket för sådana åtgärder. Man har inte haft någon kontakt med den drabbade dr Enerström.

*  I Aftonbladet skriver man ” I flera dagar har han pratat om hur han kände sig motarbetad av myndigheterna. Han var mycket upprörd och mådde dåligt”.

Helt fel!

I stället var han mycket glad och pigg över sina stora politiska framgångar och den vetenskapliga insats han då arbetade med, nämligen att ge ytterligare en Nobelpriskandidat Nobelpriset - Raymond Damadian som skulle komma till Sverige den 29 november.

En presskonferens var planerad där jag skulle suttit ordförande och där två professorer skulle närvara förutom dr Enerström. Han hade tidigare ordnat Nobelpriset till en annan kandidat som inte heller hade fått chansen, nämligen Werner Forssmann även det i medicin.

Vår uppfattning är att det är just denna presskonferens som skulle stoppas med alla medel av Göran Persson och hans konsulter.

Man använde den ”obetalda hyran” som incitament för att kunna genomföra attacken just då.

Det fanns en klar uppgörelse mellan dr Enerström och Svenska Bostäder om hur hyran skulle betalas. Orsaken till uppskovet var en helt annan.

När vi tittar i backspegeln så ser vi ytterligare en angelägen orsak till inbrottet.

Man kunde lätt, som en biprodukt komma åt lägenheten som överfördes till Stiftelsen Anna Johansson Wisborg. I dag är det välkänt hur denna stiftelse sysslar med lägenhetsfiffel.

Vi ställer nu frågan till Charlotte Axelsson VD för Svenska Bostäder och

f.d.  styrelseledamoten Annika Billström : ”Hur många hade tänkt dela på de pengarna?”

Den 17 november 2004 avsattes styrelsen för stiftelsen Anna Johansson Wisborg och det kan man ju bara bejaka.

Alf Enerström bör fortast möjligt återfå sin lägenhet. Skurkaktigheter av det här slaget betackar vi oss för i Sverige. Eller?

*  Aftonbladet skriver också ”När polispatrullen närmade sig fick Alf Enerström panik.

Han skrek ”De står här utanför och de kommer att skjuta mig”. Det är också lögn.

Enerström visste ingenting. Han låg och sov.

Vad gäller ”sammanstötningen” mellan den s.k. polisen och dr Enerström så upplevde han en mörk siluett som stod framför honom. Det var mörkt i rummet. Siluetten i motljuset kunde inte identifieras på något sätt och den sade inte ett ljud men den hade en blänkande pistol i handen.

Reflexmässigt sköt dr Enerström mot pistolen. Hade han inte varit pistolskytt så hade han naturligtvis, som alla andra, skjutit mot huvudet vilket är enda chansen att rädda livet i ett sådant läge. Han träffade pistolkolven som vreds ur siluettens hand och kulorna från den pistolen passerade dr Enerströms vänstra arm i höjd med hjärtat. En tiondels sekund avgjorde liv eller död. Enerström skall således inte straffas. Straff skall de ha, som gjorde brottet.

Enerström räddade livet på siluetten på ett nästan obegripligt generöst sätt.

*  Det s.k. polisbefälet enligt Aftonbladets artikel träffades inte som Aftonbladet skriver ”av en eller två kulor”. Hon träffades inte. En obetydlig skada i ringfingret. Det blev skillnaden av mellan liv och död för henne. Hon sköt två skott mot Enerström 1,5 m över golv - i höjd med hjärtat. Med avsikt att döda.

Enerström borde ha tapperhetsmedalj.

Med sitt eget liv som insats skjuter han mot pistolen i stället för mot kroppen.

Bortsätt från övriga fakta, att kronofogden bröt sig in i lägenheten måste man kolla att det var en riktig fogde och inte Rysskovskij, så erbjöd vi på stående fot de pengar som man begärde, men med en check. Men Svenska Bostäders VD Charlotte Axelsson avböjde, därför att hyran var inte huvudorsaken utan de politiska och ekonomiska motiven.

Och i dag vet vi vad Anna Johansson Wisborgs stiftelse höll på med.

I varje rapportsändning på TV visas alltid dr Enerströms lägenhet först.

Varje schackspelare vet vad en rockad är, inget ont om schacket, men däremot facket.

En annan egendomlighet bland alla andra galenskaper, som vissa kriminella politiker kan hitta på, är att pistolen försvann.

Enerström hade lagt den precis där han stod, i korridoren. Långt senare, 1 månad c:a återfanns den. Ingen kunde förklara var den varit under tiden.

 

Varför kontaktade inte Svenska Bostäder Enerströms advokat när man tänkte bryta överenskommelsen som denne hade gjort och även Enerström gjort med Svenska Bostäder.

Man hade tre olika telefoner att kontakta? Varför accepterade man inte omedelbar betalning när den erbjöds.

Lägenhetsfifflet som Svenska Bostäder och Stiftelsen Anna Johanssson Wisborg håller på med är enligt jurister i TV trolöshet mot huvudman.

Det otroliga övergreppet som gjorts mot dr Enerström av Göran Persson som sattes igång redan av Olof Palme, kan aldrig förnekas. Det går till historien som det värsta på 500 år i Sveriges historia.

 

 

Sten Lindeberg - arkitekt              Box 2247                     103 16 Stockholm              2004.11.20