Medicin mot byråkratsjuka

När en vanlig, skötsam, hederlig medborgare blir påhoppad av byråkrater med en massa lögner går man oftast till advokat. Det har visat sig att advokaten ofta sympatiserar med byråkraten och så lägger advokaten upp ett spel som vilseleder klienten. Då vinner byråkraten. Går man till tidningarna möter man ett likartat spel och den hederlige, skötsamme medborgaren blir bedragen. Ibland blir klienten frånstulen all sin egendom och därtill dömd till böter eller fängelse. Byråkraterna tar till och med barn med hjälp av lögner. Så fungerar ett sjukt samhälle med sjuka byråkrater.

 

Det finns emellertid mediciner som hjälper på sjuka byråkrater. Du måste tillreda medicinen själv och du måste själv portionera  ut den.

 

Skriv flygblad och dela ut till byråkratens grannar, släktingar och om möjligt även på byråkratens arbetsplats.

 

Sätt ut namn och adress och helst persondata på byråkraten. Naturligtvis ska flygbladet vara 100-procentigt sanning. Du ska ösa på humor och satir. Det räcker inte med en omgång flygblad. Du måste göra en hel serie. Sådan här medicin tål inte byråkraten.

 

Lägg märke till att byråkraten tror (låtsas tro) att han/hon gör det rätta. Då kan du hjälpa till att sprida information om hur det ska gå till i samhället enligt byråkratens uppfattning. Byråkraten klarar inte att påstå att du spritt lögner. Byråkraten har ju själv genomdrivit gärningarna. Han har väl inte gjort detta samtidigt som han varit medveten om att det varit fel. 

 

Författaren Per-Olof Nilsson har använt medicinen på skattmasar, fogdar, domare, åklagare, poliser m. fl. med gott resultat. Det har medfört att han inte ens får betala skatt på sina bokinkomster. Det finns också polisstationer där han inte tillåts komma in på stationen. Åklagare hoppar av rättegångar mot författaren. En gång hände det att det inte gick att finna någon ersättare för åklagaren i hela södra Sverige. Då skickade man bud efter Eric Östberg – han som blev åklagare i Bryssel. Det hjälpte inte heller.

 

Prova själv!   Behöver du hjälp att blanda till medicinen så får du gratis råd av Per-Olof Nilsson, Hultseröd, BILLINGE.  Telefon 0413/542325