Alf Enerström

 story

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sten Lindeberg

2004.02.22

 

 

  

 

 

 

 

Alf Enerström story                         2004.02.22

                                                                 uppl.5    2004.08.10

eller det sorgliga beviset för att Sverige inte längre är en demokrati.

Häktad på sagolika skäl.

 

Alf Enerström föddes 7 augusti 1929 i Gamla Uppsala. Han växte upp Hedemora och i arbetarstadsdelen Brynäs i Gävle dit han flyttade vid 7 års ålder.

Hans bana var i princip utstakad. Antingen kunde han jobba på gjuteriet eller bli snickare.

Av en ren slump kom han att beträda läroverkets golv och därmed den akademiska banan och blev landets högst utbildade person.

Hans intresse för segelflygning ledde in på flygarbanan och han blev flygingenjör och flygofficer med Vampire J28 som arbetsplats. Tre år i flygvapnet och sedan flygingenjörsjobb mellan 1953 och 1958 i Kungliga Flygförvaltningen på Gärdet i Stockholm.

1954 startade han sin läkarutbildning i Kiel i Tyskland och gick tre år på den grundutbildningen och gick ut med högsta betyg fast utbildningen gick på ett främmande språk, tyskan.

1959 fick han sitt första jobb på Karolinska sjukhuset i Solna. Arbetade senare med sådana kända läkare som Olivecrona och Crafoord.

Han blev känd som en duktig läkare och som kunde sköta sjukvården effektivt, och därför skickades han genom Medicinalstyrelsens önskan till olika kommuner runt om i Sverige där man hade problem med sin sjukvård. Han har haft jobb i 25 kommuner. Dessutom polisläkare och anställd i KF som företagsläkare och haft 136.000 patienter.

Enerström har alltid sysslat med politik. Han blev medlem i SAP 1937 som åttaåring. Genom sitt öppna intresse för människor har han skapat ett stort nätverk med betydande människor i det svenska politiska och företagsvärlden. Senare även inom artistbranschen genom att han träffade skådespelerskan Gio Petrè och de bildade familj och fick 4 barn.

2.                                                                                   

Han hade även en son i ett tidigare äktenskap som bodde med den nya familjen på Sölje Herrgård i Värmland som Enerström hade förvärvat 1972, innan han flyttade ihop med Gio.

Bland vänner till familjen fanns statsministern Tage Erlander och därigenom  inflytande på politiken i Sverige.

Olof Palme erbjöd dr Enerström att bli chef för Socialstyrelsen vilket han avböjde och senare även jobbet som socialminister. Han avböjde även denna ynnest ty Palme ville införa fri abort utan begränsning i tiden och det var mer än Enerström kunde acceptera.

Carl Lidbom satte på Palmes order fart på lagskrivandet och det ena vansinniga lagförslaget efter det andra passerade revy - Lidbommeriet.

Sedan kom löntagarfonderna och då började paret Enerström - Petré att bekämpa Palme när man förstod att Palme skulle driva Sverige i fördärvet. ”Gio räddade Sverige” enligt Gustaf

Jonnergård, valet 1979.

Paret EP:s kampanj för att detronisera Palme var framgångsrik. 60.000 svenskar bidrog med 40 miljoner kr ( Astrid Lindgren 4 milj. ) till den åsiktsannonseringskampanj som startade 1976 och har pågått fram till 2002 då Göran Persson tillfälligt stoppade denna aktivitet.

Det viktigaste resultatet var att stoppa Meidners löntagarfonder. Det blev en snällare variant, som lätt togs bort av Bildt.

Palme jobbade hårt på att knäcka Enerström. Han såg till att stänga av vattnet till hans läkarpraktik i Grums, han såg till att Enerströms son i ett tidigare äktenskap blev omhändertagen av sociala myndigheterna, sattes i fosterhem och drevs i döden 15 år senare

 Kjell-Åke Steen, journalist, kontaktade barnpsykiatrikern Bo G. Svedberg som förfasade sig över det politiska övergreppet i en intervju i Aftonbladet.

Palme meddelade att om paret EP slutade med sina politiska aktiviteter så skulle sonen återbördas till sin far och styvmor.

Gio Petré var en dag ute tillsammans med yngsta dottern då de utsattes för mordförsök.

 

                                                                                               3.

En bil stod med motorn igång men verkade förarlös. Då de två damerna passerar bakom bilen sätter den full fart bakåt. Gio rusar

undan och drar dottern efter sig men hennes ena ben hinner inte undan utan blir överkört. Bilen försvinner i rasande fart och dottern hamnade på sjukhus. Det var första gången som Gio och Alf förstod att det var telefonavlyssning som gällde - vilket då kallades paranoia.

Praktisk socialdemokratisk demokrati.

1996 beslutade Sveriges Riksdag att de baltiska länderna skulle få 1 miljard i bistånd av skattebetalarnas pengar. 1997 levererades biståndet och så småningom framkom genom Sveriges Radios reporter Kjell Albin Abrahamson att vid den överföringen av pengar så hade en del av dessa pengar hamnat i Göran Perssons ficka. Jan Mosander Sveriges Radio redogjorde i Ekot den 30 maj 2002 för oegentligheterna.

1997 när Enerström fått inside information om Göran Perssons kriminella affärer så gick han till Sveriges Radio och träffade Kjell Albin Abrahamson i Sveriges Radios lokaler på Gärdet.

Han tog efter mötet tunnelbanan till Sergels Torg där han förföljdes av tre personer som jagade honom. Men eftersom han i unga år tränat med Gunder Hägg så lyckades han undkomma. När han sedan skulle kliva på tunnelbanan igen blev han haffad av kontrollant som påstod att han hade ogiltig biljett vilket inte stämde då stämpeln var 15 min. gammal. Kontrollanten rev sönder biljetten.. Enerström protesterade och polis tillkallades och han blev anhållen och sattes i cell där han fick klä av sig allt utom kalsongerna. Förnedringen fortsatte genom att han fick stå med händerna på huvudet och fick inte tas ned. En av polismännen sade till Enerström att det var i den här cellen som vi mördade Machinov ( Anita Walls bror).

Dr Enerström har alltid ända sedan läkarutbildningen en operationskniv i fickan som hans kirurgiprofessor lärde ut då det kan komma situationer då någon människa får andnöd och inte kan andas på vanligt sätt.

Då måste en kunnig läkare ingripa och då skall verktyget finnas till hands i fickan.

4.

Enerström blev anklagad för olaga knivinnehav samt att man kopierade hans telefonbok.

Domstolen i Arvika jagade Enerström i ett helt år och på dotterns bröllop försökte man delge honom utan resultat då han inte deltog, men efter valet 1998 avskrevs ärendet och uppdraget från Göran Persson var fullgjort. Valkampanjen hindrades så att Persson kunde hålla sig kvar vid makten men han måste be mp och v om hjälp. Hade Enerström varit fri så hade Persson inte bara förlorat 9 procentenheter totalt utan kanske 12 procentenheter och då hade han fått gå. I Perssons första val gjorde han ändå den absolut största valförlust någon socialdemokratisk partiledare gjort.

För att få stopp på EP:s politiska aktivitet så gjordes ett av de grövsta övergreppen på flera hundra år, då Persson beordrade fram en styrka på 20 k-pistbeväpnade och skyddsvästförsedda män i polisuniformer som stormar in på EP:s herrgård Sölje i Värmland som både fungerar som bostad och politiskt högkvarter.

Dr Enerström anhålls utan skäl och han sitter mer än 24 timmar i häkte. Sådant kallas grovt olaga frihetsberövande och renderar 10 års fängelse. I häktet  tog polisen av dr Enerström alla tillhörigheterna inklusive nycklar till hus och kassaskåp. Enerström släpptes påföljande dag och då kunde han konstatera att kassaskåpet var länsat på 600000 kr som svenska undersåtar betalat för att ge information åt folket genom åsiktsannonser i dagspressen.

Se Britt Arenanders flygblad, vilket bifogas.

Familjen EP hålls isär och får inte träffas

Göran Persson och hans konsulter hotar familjen och tvingar hustru och barn att åtala maken på det mest groteska och ovederhäftiga sätt okt 98. Allt för att de båda makarna inte skall kunna driva politisk verksamhet mot Göran Perssons oegentligheter. Chefsåklagaren  Staffan Söderberg i Karlstad underkänner alla 25 åtalspunkter och då blir denne degraderad till kammaråklagare av överåklagaren och chefen i Västerås.

Allt i bästa KGB-anda.

Sedan är det lugnt under tiden fram till 2001. Det strömmar in pengar och SocOp har 3 milj.kr i kassan.

                                                                                               5.

SöljeGate

I maj 2001 kör Enerström igång valrörelsen med annonser i DN framför allt.

Dr Enerström har flera läkarmottagningar och bl.a så har han en i anslutning till Sölje Herrgård och en annan i Glava 8 km från Sölje.

Polisen ringer till Enerström på hans praktik i Glava och säger att någon dåre hotar med att bränna ned herrgården och därför uppmanar man honom att ta med sig en kamera och åka till Sölje. Då han kommer innanför grinden till herrgården kommer en storväxt man rusande mot honom med knutna nävar. Enerström tar bilder och när mannen kommer nära håller Enerström kameran i vänster hand. Mannen måttar ett slag mot Enerströms huvud. Denne viker undan och av ren reflex från förlängda märgen åker höger näve upp och den framrusande mannen, en 35-åring som är okänd för Enerström får en uppercut, han vinglar och Enerström avlägsnar sig. Det visar sig att anfallaren var en advokat från Stockholm, Göran Perssons och Joachim Poseners advokat Einar Kalman. Se bild sista sidan.

Det går ungefär en månad och då är det juli 2001. Enerström har patient på praktiken intill herrgården. Han har tre bilar stående på gårdsplanen framför herrgården och kan inte se Alfa Romeon och går och tittar. Enerström ser den inte. Han tar därför fram sin täljkniv för att skära av några grenar. En av döttrarna hade tagit en bil och var på väg att köra ut från gården. Enerström hejdar henne och frågar var Alfan finns.

Den store advokaten Kalman kommer åter rusande mot Enerström men ser att det finns ett vittne och avbryter attacken. Dottern far iväg och Enerström går mot garaget för att leta efter Alfan. Kalman kommer rusande med en stor gren som går av då han viftar med den. Han får i stället tag i en stor rörtång. Enerström höjer armarna i vädret och i den högra handen har han sin täljkniv som skulle användas för trädbeskärning.

Enerström rusar in på sin klinik och hämtar mobiltelefonen för att ringa till polisen. Det fungerar ej då kontakt med basstationen inte kan upprättas.

6.

Han tar bilen som står utanför kliniken och åker genom allén till stora vägen. Då han precis kört upp på vägen kommer polisen. Enerström tror att han haft tur och att polisen råkade komma

precis då. Normalt så finns det bara 2 poliser i hela västra Värmland. Han stiger ur bilen och går fram till polisbilen. Då blir han anhållen för mordförsök på advokaten Kalman.. Solklart, en konspiration. Enerström bad att få köra in bilen till herrgården då den stod trafikfarligt till och dessutom låsa praktiken där han hade 120.000 kr liggande av insamlade pengar.

Enerström kastas i fängelse i tre veckor med restriktioner, vilket innebär att man inte får ha kontakt med omvärlden. Advokaten Tor Krantz fick köra från Stockholm för att kunna flytta på den feluppställda bilen i samband med häktningsförhandlingen i Arvika. 

Under de tre veckorna blev Enerström förgiftad två gånger. Av ren tur så fann häktesvakten honom nästan  livlös första gången och släpade ut honom i friska luften där han piggnade till och fick en ny cell. Senare kunde de konstatera att även i den nya cellen bubblade det upp gas ur golvbrunnen.

När Enerström återkom till sin praktik kunde han konstatera att de 120.000 kr han hade där var försvunna.

Enerström döms till 6 månaders fängelse för mordförsök när han blir attackerad på sin egen mark av en galning. Vittnet, en yngling, som stod bakom Enerström som Kalman inte såg, fick inte vittna på rätt sätt. Enerströms advokat skäller ut domstolen. Så ska det låta!

Om någon skall dömas till fängelse så är det advokaten Kalman som både hotat att bränna ned herrgården samt försökt döda Enerström. Dessutom skall han bli utesluten ur Advokatsamfundet omgående. Enbart försök att slå någon på käften räcker för uteslutning. Men Advokatsamfundet låtsas som det regnar. När partiordförande Olof Kihlstedt i Tidaholm anmäler Kalman så bekräftar Advokatsamfundet att man mottagit skrivelsen och  därefter skickar man bara tillbaka anmälan utan att ens ta upp det i förtroendenämden.

 

        7.

 Så ska man göra om man är rädd för Göran Persson eller fått order eller fått betalt.

I Sverige kan man alltså bli dömd till fängelse om man blir attackerad på sin egen tomt av en galning som försöker slå ned dig, så kan du bli dömd för försök till grov misshandel till sex mån. fängelse.

Domen överklagades till Hovrätten i Västra Sverige. Domen lindrades till 4 månader.

Domen överklagades till HD och rev.sekr., en kvinna fick hand om ärendet och hon bestämde att tre justitieråd skulle döma i ärendet. Rev.sekr förflyttades då till tingsrätten men tog med sig ärendet dit. Då hämtades ärendet tillbaka av HD och det bestämdes att bara ett justieråd skulle avgöra ärendet. Och vem blev då detta justieråd, jo Göran Perssons handgångne bulldog Johan Munck ( även känd för sitt ensamuppdrag att utreda om regeringen skall sätta sig på Säpo). Trots att advokaten fullständigt grusar sönder åtalet och bevisar att åklagarens vittne ljuger så dömer Johan Munck till 4 månaders fängelse. Övergreppen står som spön i backen i landet PP, uttalat Persson Paradis.

 

VisbyGate

Sommaren 2002 så var det som vanligt med Visby och Almedalen. Göran Persson var där och där var även NKMR ( Nordiska Kommittén För Mänskliga Rättigheter ). Ett antal damer delade ut Britt Arenanders flygblad om Perssons attack på Sölje Herrgård 1998. När åskådarna, Perssons supporterklubb + Tv fick skriften i sin hand blev det tumult och Persson fick ett akut

nyckelbensbrott och fick avbryta sitt tal. Men innan detta hände så hade Enerström fått inbrott i sin bil på Norr Mälarstrand och polisen ville inte hjälpa till utan när han skulle öppna bildörren så sprang poliserna därifrån. Perssons konsulter såg till att Enerström inte kunde röra sig hemifrån. Damerna från NKMR fick åka till Visby i annan lånad bil.

Bilen stod på Kungsholms Hamnplan i tre månader utan att lappas och sedan försvann den. Gatukontoret fraktade bort den?

Enerström hämtade ny bil från Värmland och den gick samma öde till mötes. Inbrott, ingen parkeringslapp och sedan bortforslad.

8.

Enerström ringde gatuborgarrådet Sten Nordin. Denne hänvisade till gatukontoret och Enerström  talade där med direktör Mats Freij, som meddelade att ”det ordnar jag”. Dagen efter kunde han tyvärr inte ordna det han sade dagen innan.

 

Alf nära döden.

Eftersom Socialdemokratisk Opposition inte kan ha sin kassa i svensk bank för då kommer Persson och tar pengarna Så därför har man ett konto i Luxemburg. Nu gäller det för konsulterna att se till att Enerström inte kan komma åt pengarna för då kan det bli annonser i DN. Att strypa penningtillförseln är en effektiv metod att kunna sy igen munnen på Enerström som Göran Persson sagt till medarbetarna i Kanslihuset.

Enerström fick låna bil av supporters och körde ensam till VästSverige. Under resan blev han akut dålig men lyckades ta sig till goda vänner i Västergötland där han ramlade ur bilen svårt påverkad. Läkare tillkallades som såg till att han blev i ilfart förd till St Görans sjukhus och opererades i magen därför att tarmen hade lagt av att fungera. Så räddades livet på honom.

Symtomen ger vid handen att detta var ett förgiftningsförsök som hade till avsikt att döda honom. Enligt expertis liknar detta symtomen när man fått i sig Sarin. Det finns två varianter av gasen. En som luktar, ( billigare ) och en luktfri ( dyrare ).

Enerström har defakto husarrest och bevakas ständigt. I våningen ovanför, vån. 5 på Norr Mälarstrand försiggår flera gånger i veckan ( speciellt på helger ) aktiviteter med rullande apparater som stör nattsömnen och som slår ut radioapparater.

 

Falska fakturor.

Mora - april  2003. Tekniken från Kanslihuset är att bl. a försöka knäcka Enerström ekonomiskt. Genom att se till att brev med fakturor inte kommer till hans kännedom så hamnar kraven på kronofogdens bord. Kronofogdemyndigheten tillhandahåller bara datalistor utan fakturaunderlag. Resultatet blev att Kronofogde-myndigheten tagit hans sommarställe i Malung i mät och skulle sälja fastigheten på exekutiv auktion den 10 april.

Tre dagar innan ringer en person och meddelar att detta skall ske. Beslutet överklagas då kraven inte är riktiga. Falsk faktura t.ex för

        9.

olja som inte levererats. Det går nämligen inte att fylla på olja om man inte har nyckel till tanklocket.

Enerström och jag far till Mora och han ropar tillbaks fastigheten. Efter det välbesökta mötet kommer två herrar fram till oss

och frågar Enerström om han är Enerström vilket han bejakar.

Då säger den ene av herrarna som samtidigt visar sin polisbricka att han är efterlyst och skall anhållas. Någon förklaring meddelas ej. Jag åker tillbaka ensam och Enerström finkas. Ännu ett grovt olaga frihetsberövande.

Dagen efter, fredag den 11april, ringer jag till häktet i Mora och talar med Enerström som mår dåligt på samma sätt som tidigare vid häktet i Arvika där det bubblade in gas genom golvbrunnen. Efter cellbyte gick det bättre. På lördagen ringde jag igen och då meddelade man att han fanns inte där längre.

Vart man fört honom vägrade man att tala om.

Fortfarande ingen anledning till att han var efterlyst. Efter lite mullvadsarbete fick jag reda på att han var förd till Avesta polisstation. Grovt laga frihetsberövande rubriceras det när

man inte talar om varför, och ännu allvarligare blir det när man håller någon i finkan mer än 24 tim.

Jag tar hunden med och åker till Avesta och begär att få träffa Enerström. När jag ringer på i polishuset så öppnar man  inte utan ber mig trycka på en annan knapp vid sidan om.

Då gör jag det och då hamnar jag hos ledningscentralen i Falun

7 mil bort.

Där meddelar man att så här kan man inte bara komma och begära något. Man har ju bara åkt 16 mil. Den tilltalade konstapeln ville inte uttala sig om något förrän chefen kom så det var bara att vänta i minst 40 minuter. Hunden och jag åkte till macken och köpte var sin korv med bröd och så satte vi oss utanför polishuset och njöt  i  vårsolens glans. Så småningom tog jag mig in till Enerström som var i ett dåligt skick. 15 minuter fick jag träffa honom i ett besöksrum med en liten plastslang som hängde ner ur ventilationsdonet i  undertaket.

 

 

10.

Jag begär att Enerström skall undersökas av läkare, och då kör dom ut mig på gatan och då får jag trycka på Falun-knappen och framför samma begäran. ”Det behövs inte, han mår bra”.

Då åker hunden och jag till lasarettet där jag varit förr, därför  jag hade bott granne med det.

Jourhavande doktor förklarar att han inte kan åka till häktet på grund av att man har låg bemanning på helgerna och många vårdsökande.

Hunden och jag återvänder till Polishuset. Efter en del förhandlande så kör man fram piketen och den leder kolonnen till Lasarettet där Enerström undersöks.

Dagen efter, måndag alltså, körs Enerström med bil till Smälteryd, 3 mil söder om Borås där han skall avtjäna sitt straff på 4 månader för att han blivit attackerad av den galne advokaten Kalman. Anstalten var överbelagd med 25 % men Enerström fick förtur i den 6000 personer långa kön. Kanske för att han är läkare, eller kan det vara något annat, kanske.

 

Raymond Damadian och Nobelpriset.

I slutet av augusti 2003 vid 23-tiden blir Enerström  beskjuten på Norr Mälarstrand och blir då skadad lätt i huvudet av en stenflisa som flyger upp då kulan träffar något stenmaterial.

Genom sitt finmaskiga nätverk har han goda kontakter med polisen och en gammal vän fick höra om händelsen och lånade då ånyo ut sin pistol liksom tidigare vid andra hot.

Under oktober månad blev Enerström kontaktad av några kollegor inom den medicinska vetenskapen. Man tyckte att Nobelstiftelsens beslut att ge medicinpriset till 2 personer som utvecklat den uppfinning som den amerikanske professorn Raymond Damadian hade gjort, inte var helt rätt. Enerström hade tidigare ordnat Nobelpriset åt Werner Forssmann.

Damadian borde ha priset själv, men i det uppkomna läget skulle alternativ 2 vara att han fick dela med de andra två personerna.

Jag ringde upp Damadian två gånger under november och sista gången var den 27 november, men det visade sig att det var Labour Day i USA. Så på hans kontor bad man mig att återkomma dagen efter. För Göran Persson skulle det vara en

      11.

verklig mardröm att Enerström skulle hålla presskonferens tillsammans med Damadian.

Den 28 november kl. 10:10 ringde mig Enerström och berättade att han nyss vaknat på grund av dålig sömn, då han störts av någon rullande apparat i våningen ovanför.

Kl. 10:20  ringde han igen och sade att de höll på att bryta sig in i våningen och att jag måste på stört. Det tog mig 25 minuter att nå Norr Mälarstrand 24. När jag kom till entrén var ytterdörren öppen och det stod några personer där.

Jag åkte upp till våning fyra med hissen och då jag steg ur så såg jag att dörren var öppen och två personer i arbetskläder stod utanför. Innanför dörren stod en svartmuskig man och såg märkvärdig ut. Han tilltalade mig ”Va fan gör du här?” Jag svarade jag är ombud för Enerström och hjälper till med det juridiska. Enerström har låst in sig längst in i lägenheten, men du kan gå ned och snacka med kronofogden som står där nere i entrén.

Hissen tog mig ned till Agneta Jensgård, som gav mig blankett med uppdrag att vräka dr Enerström. Jag frågade hur hon hade delgivit Enerström om att Kronofogdemyndigheten skulle komma idag. Hon sa att hon själv hade varit och lagt brev i brevlådan.

Upp igen till 4:e vån. och då ringde jag på mobilen och sa till Enerström att jag stod utanför hans dörr.

Vi samtalade om olika åtgärder och ringde en del samtal. Enerström släppte ut mig och han låste dörren efter mig.

Jag uppsökte  den svartmuskige mannen och frågade vad han hette. ”Det har väl inte du med att göra” blev svaret. Då jag frågade om svarade han på min fråga att han hette Kjell Karlsson. ”Stavar du med C eller K”. ”Det skall du väl skita i”.

Jag fortsatte ”kan du säga mig vilket telefonnummer det är till din firma Svenska Bostäder jag skall tala med din chef VD Charlotte Axelsson”.

”Det får du väl ta reda på själv” genmälde den svartmuskige.

Då tog jag tålmodigt fram min mobiltelefon och ringde 118100 och så kopplade man till växeln. Charlotte Axelsson var upptagen i möte upplyste mig hennes sekreterare om. Klockan var då c:a

12.

11:40 och jag bad sekreteraren meddela sin chef att jag ville tala med henne och gav mitt mobilnummer.

Ingen signal och klockan gick mot lunch. Än en gång ringde jag upp Sv.Bostäder och då hade sekreteraren gått. Växeldamen föreslog att vi kunde försöka att ringa på Charlotte Axelsson och

då hade jag tur för hon svarade genom att den fasta telefonen var vidarekopplad till hennes mobil.

Jag frågade om hon hade läst mina tre brev som jag skickat med början i september 2003.

Jo, det hade hon och så lämnat dem vidare till sina medarbetare. Jag frågade om man inte kunde tänka sig någon form av uppgörelse då jag hade skaffat fram garantier för betalning med 100.000 kr. Inget tilltalade den damen utan hon la på luren - End of discussion.

Jag sökte då några av områdescheferna Jonas Erkenborn och Roger Hamerin men alla var på konferens.

Vad som hände innan jag anlände till Norr Mälarstrand var att Enerström hade somnat om efter vårt samtal och sedan blev han väckt av att en stor otäck typ slet upp honom från viloläget med det glada budskapet ”Nu skall du ut härifrån, gubbe”! Enerström sover alltid naken, men han blev utdragen i biblioteket utan kläder på kroppen. Där står två förskräckta damer och ser den gamle doktorn spritt språngande.

 Agneta Jensgård säger åt svartmuskige Karlsson ( med eller utan C ) att han måste få klä sig. Enerström klär sig och uppmanar deltagarna i denna olagliga aktion att försvinna ur lägenheten. Agneta Jensgård med assistent lämnar lägenheten och ringer polisen och begär assistans för att slänga ut den 74-årige doktorn på gatan.. Kjell Karlsson kvarstannar och det är då jag kommer dit. 

En och en halv timme ungefär efter att jag ankommit till Norr Mälarstrand 24 så bankar det på dörren och en myndig stämma säger ”det är polisen, var snäll och öppna. Man hade då brutit sig igenom den första låsta dörren.

Enerström låser upp och in träder en storvuxen kvinnlig polis. Bakom henne tittar en annan manlig polis fram, kort i växten och

      13.

med mustasch och flint. Nästa person i lämmeltåget är den svartmuskige Karlsson ( eller var det Carlsson ) och bakom denne står kronofogden med assistent. Den kvinnliga polisen är den samlade styrkans talesman.

Enerström och jag försöker förklara att detta tillslag är olagligt då man ej delgivit den berörda personen på ett korrekt sätt. Enerström skulle väl inte ha legat och sovit om han visste att kronofogden skulle bryta sig in i hans våning och dessutom i ett politiskt högkvarter där det finns uppgifter om personer som skyddas av Valhemligheten.

60000 privatpersoner och företag har skänkt pengar till Socialdemokratisk Opposition.

Den kvinnliga polisen säger efter 5 min. att ”Nu kan vi inte stå här och snacka, vi är här för att utföra ett jobb och det är att se till att ni kommer härifrån”. Den svartmuskige eldar på och ryter ”nu skall ni bara ut härifrån”.

Enerström går in i köks- & badregionen för att göra sig i ordning samt att hämta de saker som jag skulle ha. Han låser dörren efter sig. Kvinnliga polisen rusar efter och bankar på dörren och talar myndigt ”öppna dörren Alf ”.

Jag förklarar för kvinnliga polisen att med alla övergrepp som gjorts mot honom själv och hans familj ( se ovan ) så är hans största fasa att bli ensam med någon eller några som kan döda honom. Hans enda säkerhet det är att någon av hans supporter finns nära honom. Just nu var det jag. Han har inte efter skottet vågat sig ut ensam utan jag har hämtat honom när någonting skall uträttas på stan och då har vi gjort det gemensamt. ”Det dummaste du kan göra är att köra ut mig härifrån utan Enerström. ”Försvinn härifrån ”, säger hon till mig. Jag ville inte bjuda på att motsäga henne, utan jag går ut genom våningen. Hon är i släptåg och skriker ”Alf nu går Sten”. Jag stannar utanför hissen där jag då försöker ringa på  mobilen. Tyvärr var mottagningen  mycket dålig så jag gick ned några steg i trappan och där det finns några fönster och där gick det bättre att ringa. Efter ett par minuter hör jag ”pang - pang ”. Upprörda röster skriker ”Han skjuter ”.Efter ytterligare två minuter hör jag ”pang - pang - pang - pang ”. Jag

14.

talar vidare i telefonen tills jag är färdig. Sedan blir jag utkörd ur huset av poliser.

Utanför på gatan står 10 polisbilar och man stänger av gatan. En, som jag uppfattar, civilklädd  polis kontaktar mig och ber mig

stanna kvar i närheten. Efter en kvart utan att någon tagit notis om mig så går jag ned på kajen och betraktar skådespelet på behörigt avstånd.

Jag närmar mig entrédörren från kajen och från andra sidan gatan ser jag Agneta Jensgård samtala med en polis. Retirerar ut mot kajen igen talar med en pressfotograf.

Under samtalet kommer två poliser mot mig och frågar om jag var med uppe i lägenheten när helvetet bröt loss. Ja, sa jag. Jag är god vän med Enerström. Då tar de mig under armarna så att jag lyfter från backen och i princip släpar mig bort till en polisbil. Massmedia reagerar direkt och kamerorna smattrar.

Bilen tar mig Söder och in på Maria Polisstation.

Där sitter jag i flera timmar och glor i ett kontorsrum under övervakning. Efter fyra timmar kommer en polisman och sätter sig och pratar om ditt och datt och händelsen.

Framåt sju på fredagskvällen får jag lov att ringa hem och tala om var jag är och därefter kommer en ung kvinna som är förhörsledare och jag berättar. Kl 21:00 så får jag lämna polisstationen och åka hem till kall middag.

 

Vad hände sedan?

Då jag lämnat lägenheten så gick den svartmuskige till attack genom den dörr som leder från entréovalen in till kök och badrum. Han trycker in glasrutan då han inte kunde komma in genom att använda dörrvredet. Enerström hade skruvat igen dörren då vredets fjäder hade gått sönder. Då kvinnliga polisen hade skrikit att ”nu går Sten” dvs att hans enda trygghet för ögonblicket hade försvunnit och här försöker någon med våld bryta sig in. Mot bakgrund av ovan beskrivna övergrepp av Svenska Staten så vädrar Enerström dödsångest. Han berättade för mig långt innan att det han fruktade mest så var det att ensam bli inträngd i ett hörn i sin egen lägenhet. Genom sin försåtliga

      15.

anordnade ordning i lägenheten så kan han avläsa om någon varit inne i lägenheten. Folk har tidigare varit inne utan att inbrottsmärken har kunnat upptäckas, men saker har försvunnit. Det är mörkt inne i köksavd. och i glasdörren ses en stor skugga

då svagt ljus tränger in i från vardagsrummet som vetter mot Mälaren.

När han uppfattar att någon är ute för att döda honom får han panik och tar fram den pistol som hans supporter i poliskåren har lånat ut till honom.

Enerström skjuter mot dörrkarmen för att skrämma bort inkräktaren som han inte vet vem det är, som tar till sådana våldsamheter. Det kan ju vara en lejd mördare. Som i Anna Lindh-fallet?

Det blir alldeles tyst i lägenheten efter att folk skrikit ”han skjuter”.

Han kikar ut genom den krossade dörren och hojtar ”är det någon där”.

Inget svar. Plötsligt dyker det upp en siluett med en pistol i handen. Enerström som fått sin stridspilotutbildning i Flygvapnet med självförsvarsteknik och  pistolskytte som en viktig ingrediens. Han skjuter mot pistolen i samma ögonblick som pistol-innehavaren, som var omöjlig att identifiera i motljuset, skjuter två skott mot Enerström och missar. Hon blev skadad i lillfingret som höll i pistolen. Båda överlevde.

Den kvinnliga polisen hade inte hört de två tidigare skotten säger hon, bara hört dem som försökt bryta sig in genom glasdörren med kofoten som hennes kollega skulle hämta.

Det visar sig att det är den kvinnliga polisen som smög omkring med draget tjänstevapen utan att klart och tydligt tala om att hon var polis. Inkompetent, amatörmässigt - tjänstefel! Enerström skulle aldrig i sitt liv skjuta mot en polis lika lite som att skjuta mot någon människa överhuvud taget.

Om man känner honom så vet man att hans omtanke om andra människor är mycket unik. Han har haft 136.000 patienter och har en väldig empati för dem och gör sitt yttersta för att de skall bli friska. Han kan träda in och hjälpa människor som han träffar på

16.

gatan eller någon annanstans. Han träffade en ung vacker invandrarflicka på gatan och hon hade elakartad brun missklädsam fläck på vänster kind. Han erbjöd sig att ordna så att hon blev av med denna eventuellt maligna utväxt. Jag var med när hon blev

opererad och Enerström stod för kostnaden. Vi behöver unga duktiga invandrare i vårt land och hon var en sådan.

Stora insatsstyrkan med skyddsvästar och k-pistar anlände precis som på Sölje Herrgård 5 år tidigare.

 

Post Scriptum med reflektioner.

1.   Hur kan en fastighetsägare som man är i kontakt med, låta Kronofogden sköta ett ärende genom att skicka hyran till betalningsföreläggande och sedan genomföra en vräkning utan att kommunicera med uppdragsgivaren Svenska Bostäder fast  Enerström haft kommunikation med dem, först genom advokaten Tor Krantz som bad om uppskov med anledning av att Göran Persson hade bråttom att få in honom i fängelse fast det var fel tidpunkt enligt Kriminalvårdens beslut och 6000 andra stod i kö och dessutom var den öppna Kriminalvårdsanstalten Smälteryd utanför Borås överbelagd med 25 % (det är till att ha gräddfil ska jag säga ), och dels genom att Enerström själv kommit överens med Svenska Bostäder om att det kunde anstå med hyran, då Enerström inte saknar pengar men han måste kunna ta sig till kassavalvet, och det har omöjliggjorts på många sätt av den politiska makten.

Man har brutit en överenskommelse. Man har trots att man vet

vad advokaten heter och hans telefonnummer. Dessutom har

jag skrivit tre brev till VD Charlotte Axelsson som hon

erkänt att hon fått, men inte besvarat. Allt tyder på att denna

attack är liksom tidigare en provokation för att skada

Enerström och hans familj för deras politiska verksamhet.

Annika Billström är ordförande i Svenska Bostäder och hon

brukar ju gå Göran Persson ärenden. Tänk bara på trängsel-

avgifterna i Stockholm.

 

      17.

2  Den kvinnliga polisen uppträdde oprofessionellt och oerfaret

  . Hade hon lyssnat på mig så hade detta aldrig hänt. Hon skulle

    ha insett sin egen begränsning och kallat på professionella

    förhandlare som finns inom poliskåren. Men är man kaxig så

     är man och att visa att man är dubbelt så tuff som sina manliga

kollegor är viktigt.

3.   Kronofogden har anställt den svartmuskige och han har på ett

     synnerligen olaga egenmäktigt sätt tagit saken i egna händer

     genom att bryta sig in. Här finns ett stort ansvar för det

     inträffade. Man skulle ha instruerat förvaltaren att när polisen

     kommer så är det deras ansvar och ingen annans.

4.  Kjell Karlsson, den svartmuskige har gjort sig skyldig till grovt

     egenmäktigt förfarande och bör ställas till svars.

5.   Att en åklagare får sätta vilken rubrik som helst på en handling,  och en tingsrätt okritiskt godtar ett olaga åtal på felaktiga grunder. Enerström kände allvarlig fruktan för sitt liv och

     mordförsök är ett planerat dåd och när en siluett med dragen

     pistol riktas mot någon så är bråkdelen av en sekund inte

     rubriken på planering. Enerström skulle aldrig ha häktats utan

     åtgärden är vårdslös myndighetsutövning med avsikt att skada

    Enerström som handlade i nödvärn. Den kvinnliga polisen hade

    dock avsikt att döda Enerström då hon avlossade två skott mot

    honom på 1,5 m höjd. Stämmer med hjärtnivå.

 

Tänkvärda ord om  demokratins förutsättning,  från några berömda personer med talets gåva

 

Albert Einstein          ”Världen är alldeles för farlig att

                                    leva i. Inte på grund av de människor som

                                  gör det onda utan på grund av alla fega som

                                    låter det ske”.

Winston Churchill     ”Om ni inte vill kämpa för rätten, så länge

                                    en seger ännu är säker, och inte allt för dyr,

                                   då kommer ni till det momentet då ni måste

            kämpa med ringa chans att vinna utan

            blodsutgjutning”.

18.

Kofi Annan               ”Enligt FN-stadgan är sekretessen en

                                  okränkbar rättighet.

            Brott mot valhemligheten är det värsta

            brottet i en demokrati”.

                                                                 *

                                 Inbrott i politiska högkvarter tillhör denna

                                 kategori och hotar en nations frihet.

           Men Annika Billström ordförande i Svenska

           Bostäder gillar ju Kina där demokratin

           blomstrar.

 

 

Kort resumé över 25 års övergrepp mot läkaren & politikern Alf Enerström  

 

Åtgärderna för att stoppa det fria ordet

·       Palme såg till stänga dr Enerströms läkarmottagning i Grums genom att stänga av  vatten. Stängt i 18 år.

·       Enerströms son i det tidigare äktenskapet togs ifrån sin familj genom att Palme uppdrog till de sociala myndigheterna att sonen skulle sättas i fosterfamilj. Palme sa att om Enerström slutade med sin politiska verksamhet så skulle han få sonen i retur.

     På femton år fick han inte se sin son och när de äntligen fick

     lov att träffas så drevs sonen i

    döden. Han var ett farligt vittne!

·       Gio Petrés och Alf Enerströms yngsta dotter utsätts för mordförsök genom att en bil avsiktligt försökte döda dem.

·       Palme gick in på Postgirot och registrerade vilka personer som bidragit med pengar till EP:s annonskampanj. Sådant ingrepp i banksekretessen är olagligt. Tog dessutom pengarna.

·       Anhållen på Sergels Torg i maj 1997 utan giltigt skäl - Grovt olaga frihetsberövande. Se ovan

·       Tillslaget på Sölje Herrgård 19 juli 1998 mot det politiska högkvarteret Socialdemokratisk Opposition. Stöld av 600000 kr av medel som svenska undersåtar betalat för att kampanja

 19.

mot despoten och handpekaren statsminister Göran Persson.

Detta är demokrati à la Suède.

Se Britt Arenanders flygblad.

·       Göran Persson och hans konsulter hotar familjen och tvingar hustru och barn att åtala maken på det mest groteska och ovederhäftiga sätt okt 98. Allt för att de båda makarna inte skall kunna driva politisk verksamhet mot Göran Persson oegentligheter. Chefsåklagaren Staffan Söderberg i Karlstad underkänner alla 25 åtalspunkter och då blir denne degraderad till kammaråklagare av den kvinnliga överåklagaren och chefen i Västerås.

·       Dr Enerström attackeras 25 juni 2001 av Göran Perssons och Joachim Poseners advokat Einar Kalman, på hans egen mark på Sölje Herrgård, som försöker slå ner honom. Kalman hade hotat med att bränna ned herrgården. Kalman fotograferas. Se bild.

·       Enerström attackeras ännu en gång den 25 juli av den vildsinte advokaten Einar Kalman och för detta anhålles Enerström och kastas i häktet och döms till 6 månaders fängelse vilket sedan lindras till 4 mån. i Hovrätten. HD fastställer hovrättens dom. I Sverige kan makten beställa vilken dom som helst. Två gånger attackeras Enerström av en galen advokat, som fått bra betalt av Persson ur Östersjömiljarden ,  på Enerströms  egen ägandes mark och då blir Enerström dömd till 4 månaders fängelse i en rättsskandal utan motstycke. Landet PP ( Perssons Paradis ) visar upp sin bästa sida - den oklanderliga demokratin.

    Olof Kihlstedt moderat politiker ( m ) i Tidaholm anmäler

    Kalman till Advokatsamfundets diciplinnämnd, som först

    bekräftar mottagandet och sedan skickar tillbaka brevet utan

    åtgärd.

·       Juli 2002 åker Enerström i lånad bil då Göran Persson tagit två av hans bilar i beslag och ej betalt därför. I Västergötland när han kommer åkandes blir han sakta omtöcknad och kör in till goda vänner. Där ramlar han ur bilen framför fötterna på sina vänner.

20. 

     Läkare tillkallas och han fraktas genom supporters hjälp till

     Stockholm där han opereras.

  .  Orsaken kan enl. expertis vara gasen Sarin. Det var nära att han

     strök med.

·       Mora - april  2003. Tekniken från Kanslihuset är att bl. a försöka knäcka Enerström ekonomiskt. Genom att se till att brev med fakturor inte kommer till hans kännedom så hamnar kraven på kronofogdens bord. Kronofogdemyndigheten tillhandahåller bara datalistor utan fakturaunderlag. Resultatet blev att Kronofogdemyndigheten tagit hans sommarställe i Malung i mät och skulle sälja fastigheten på exekutiv auktion den 10 april.

Tre dagar innan ringer en person och meddelar att detta skall

ske. Beslutet överklagas då kraven inte är riktiga. Falsk faktura

t.ex för olja som inte levererats. Det går nämligen inte att fylla

på olja om man inte har nyckel till tanklocket.

Enerström och jag far till Mora och han ropar tillbaks

fastigheten. Efter det välbesökta mötet kommer två herrar fram

till oss och man frågar Enerström om han är Enerström vilket

han bejakar. Då säger den ene av herrarna som samtidigt visar

sin polisbricka att han är efterlyst och skall anhållas. Någon

förklaring meddelas ej. Jag åker tillbaka till Stockholm ensam

och Enerström finkas. Ännu ett grovt olaga frihetsberövande.

·       Kronofogden bryter sig in i Enerströms lägenhet, dessutom politiskt högkvarter för Socialdemokratisk Opposition, vilket också står på dörren. Attacken är oanmäld och är därför olaglig bara på grund av detta, men även för att det är ett politiskt högkvarter där valhemligheter förvaras. Dessutom är det bedrägeri från Svenska Bostäder att genomföra vräkning då man har muntlig uppgörelse om att det inte är ”någon ko på isen” och att man har alla möjligheter att kontakta 3 olika personer om det är så att man ändrar på den överenskommelse Sv. Bostäder gjort med hyresgästen Alf Enerström som bott där i 23 år och man vet att han har pengar men att han hindras att ta sig till kassavalvet.

 21.

Enerström jagar bort inkräktarna genom att skjuta i väggen

men en inkräktare med pistol försöker skjuta ihjäl honom,

vilket inte lyckas. Intermezzot kallas på fackspråk för

nödvärn.

·       Enerström häktas och har suttit i förvar sedan den 28 november helt olagligt. Åklagaren säger att det är mordförsök och därför får han restriktioner i 4 veckor. Rätten säger att Enerström måste hållas i häkte på grund av att han kan begå nya brott. Som att vara måltavla för Göran Perssons advokat och att HD vägrar att ta upp att vittnen ljuger.

    Enerström har aldrig skjutit mot någon människa och kommer

    heller aldrig att göra det.

    Så säger personer som känt honom i 30 år. Ännu ett olaga

    frihetsberövande.

    För att hålla honom inlåst så han inte kan verka politiskt har

    rätten anstaltat om en rättspsykiatrisk undersökning. Även den

    olaga, och man stöder sig på två inkompetenta läkares

    utlåtanden som överklagats hos Hälso & Sjukvårdens

    Ansvarsnämnd.

    Rättsväsendet kan köpas av nomenklaturan och därför måste

    appellationsdomstol eller med ett annat ord Författnings-

    domstol,  ( med domare som inte får lön från styrande

    politiker och är oavsättliga ), inrättas i Sverige. 

 

 

..........................................................

Sten Lindeberg  - arkitekt KTH

Box 2247

103 16  Stockholm